Ivica Osim dao izjavu koja je razbjesnila Republiku Srpsku!

Na njegov 74 rođendan posjetili smo Ivicu Osima, čuvenog stručnjaka, nogometnog genija i najvećeg sportskog autoriteta u regionu. Kojeg svojim tretiraju i naši zapadni i istočni susjedi. A, on je samo Bosanac i Hercegovac. Nogomet je njegova religija i život.





Problem su stadioni. Zanimalo nas je zašto niko ne ulaže u Grbavicu...

- Ne znam ni ja. Jedino da nafatamo kakvih šeika da nam naprave da imamo pravi stadion nalik onima u Evropi. Ili da zamolim Dodika da nam napravi. Njegovi su ga i srušili... Neće se naljutiti, možda bi nam i napravio, kad ovi naši nemaju sluha... Znaš da nam je Dodik išao na ruku kada se sve ovo pravilo oko saveza... Treba s ljudima pričati.



Na kraju, za kraj o reprezentaciji, Izraelu...

- Meša obilazi, snima, radi, putuje... Ozbiljan je u poslu. Trebate mu i i vi novinari pomoći. Ne da pravim krivu sliku ni o nama ni o igračima. Nemoj da pravimo heroje ako naš neki igrač hoće da davi protivnika. Trebamo biti realniji u svemu, a počesto to nismo. Izrael je nezgodan protivnik. Nezgodan je gdje god se pojavi. Znaš da je sve drugačije,diže se na viši nivo kad igraš s Izraelcima. Koliko god bili u teškoj poziciji, opet sami o sebi ovisimo. Sreća je pa i treći može u baraž. Treba utakmicu po utakmicu odrađivati - zaključio je Ivica Osim



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...