Prvaci svijeta: Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije u košarci

Madridski sportski dnevnik As se bavio pitanjem kakav bi tim imala nekadašnja Jugoslavija.





Košarkaši iz bivših jugoslovenskih republika su među najdominantnijim na Eurobasketu, a i dalje je moguće da u osmini finala vidio čak pet ex-yu reprezentacija.

Srbija je ostvarila plasman u nokaut fazu, blizu istog rezultata su i Hrvatska i Slovenija, a šanse imaju i Makedonija, te naša reprezentacija, a jedino nedostaje Crna Gora koja se nije plasirala na Eurobasket zbog kiksa protiv Holanđana u kvalifikacijama.



Španci su se zapitali kakav bi tim imala Jugoslavija danas da postoji, te su sastavili idealnih 12 iz bivših jugoslovenskih republika.

U idealnom timu bi se našli Miloš Teodosić, Goran Dragić, Bogdan Bogdanović, Mario Hezonja, Nikola Kalinić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Nemanja Bjelica, Mirza Teletović, Nikola Peković, Nikola Vučević, Ante Tomić dok su u rezervnom timu svoje mjesto našli Luka Dončić (Slovenija), Nemanja Nedović (Srbija), Zoran Dragić (Slovenija), Klemen Prepelič (Slovenija), Damjan Rudež (Hrvatska), Bojan Dubljević (Crna Gora), Marko Todorović (Crna Gora), Pero Antić (Makedonija), Miroslav Raduljica (Srbija) i Jusuf Nurkić (BiH).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...